20 Ağustos 2007 Pazartesi

Dragon Ball (Ejder Topu)



Yine zamanının kasır kavuran çizgifilmlerinden biri olan Dragon Ball, ülkemizde "Ejder Topu" ismiyle yayına konmuştur vakti zamanında... Son Goku adında maymun gibi bir kuyruğu olan ufak bir çocuğun dragonball denen, üzerine yıldız işaretleri olan ve tüm toplar biriktirildiğinde 1 dileği yerine getireceğine inanılan ejderi (ShenLon) çağırmak için kullanılan tılsımları toplarken uzakdoğu sporlarını öğrenmesi ve bu arada çevresinde gelişen komik olaylar anlatılmaktadır.




Bu çocuğun maceraları cidden komikti :) Kadınlara aşırı zaafı olan yaşlı bir sensei'den ders alıyordu, ve yaşlı adamın zaman zaman mesir macunu yemiş gibi kadınların etrafında fır döndüğü sahneler cidden kopartıyordu adamı :)




3 yorum:

Unknown dedi ki...

en sevdigim cizgifilmdiii...hatta belki de ondan karateye ve Japonca`ya Japonya`ya Japonlar`a merak salmistim:-DDD o ates elinden puskurten hareketini en cok seviyodum...

Dbzfan dedi ki...

Merhaba Nur, O elinden ates puskurttugu hareketin adi ka-me-ha--me-ha dalgasidir. Gerci sonradan ellerinden daha bir suru isin vb sey cikartiyorlar ama en onemlisi ve meshuru ve hatta etkilisi bu kamehameha dalgasidir. Bu teknigi ustasi master roshi den ogreniyordu. Ustanin 50 yilda gelistirdigi teknigi bir kere gormekle 5 dk da kapmisti. Dragon Ball hakkinda merak ettigin diger tum bilgilere http://www.myagora.net/dbz adresinden ulasabilirsin. Merak ettigin sorulara da yanit vermekten memnuniyet duyarim.

playboy007 dedi ki...

harika cizgflm